Effektiv Pee Wee-fløyte
Artikkel fra Jeger og Fangstmann nr. 4 - 2004

Artikkelforfatteren anbefaler PeeWee-fløyta på det varmeste ...

Jeg føler at det er min plikt som jeger og fangstmann å dele mine erfaringer ved bruk av denne rovdyrlokkefløyta på grunn av at den kommer til å gjøre jakta mye mer effektiv for mange rovdyrjegere. Dette kommer igjen vårt kjære småvilt til gode.

Av Martin Drevvatn

Jeg skal innrømme at jeg var noe skeptisk til denne fløyta og dens bruksområde da forhandleren demonstrerte og fortalte meg om denne, men jeg valgte å gå til anskaffelse av et eksemplar, om ikke annet så ville den sikkert fungere meget bra til vårens 17. maitog.

Rev på kloss hold

Det var nå i høst under bukkejakta at jeg fikk erfare noe annet med denne fløyta. Jeg var tidlig ute 10. august og etablerte meg i åkerkanten og håpet på den virkelig store bukken, men timene gikk og ingen bukk viste seg. Da jeg var på vei hjem, over den store nytreskede kornåkeren, fikk jeg plutselig se en rev som lusket på andre siden, ca. 400-500 meter borte. Jeg satte meg ned for å se om reven kanskje kom min veg, men den lusket uforstyrret videre og bort fra meg. 

Da var det at jeg tilfeldigvis kjente i jakkelommen min at fløyta lå der. Ja ja, tenkte jeg, jeg kan jo i alle fall skremme denne revefanten litt på morrakvisten. Jeg satte gløyta til munnen og klemte til med dødsskriket til en hare, PIIIIYYYYYUUUUUIIIIYY.....YY...YI.

Og til min store forbauselse så vendte reven tvert rundt og kom småløpende rett mot meg. Den stoppet en gang på ca. 200 meters avstand. Da gjorde jeg i tillegg et lite klynk i fløyta og reven fortsatte rett mot meg, og stoppet ikke før den var på fem meter, men fikk da se meg, og da stakk den. På grunn av dårlig bakgrunn med boligfelt og diverse andre ting ble ikke denne reven skutt, Dette var en stor og voksen rev.

Noen dager senere gjentok det samme seg på samme stedet, men denne gangen var det en skabbrev som kom løpende da jeg stemte i med det hjerteskjærende hylet.

Rev og grevling

Den tredje opplevelsen hadde jeg for bare noen dager siden. Etter en mislykket postering på bukken gikk jeg slukøret oppover mot bilen da øyet fanget inn en bevegelse i skogkanten 300 meter unna. Jeg satte meg ned og fisket opp den lille grønne plastfløyta fra lommen og blåste:

Reven hoppet i været og kom styrtende mot meg og avstanden minsket kjapt. Denne gangen hadde jeg fin bakgrunn så nå skulle han få smake blyet ja. Jeg bestemte meg for å skyte da reven var innenfor ca. 100 meter, Da den var på ca. 130 meter, fikk jeg plutselig se et dyr som kom løpende inn fra motsatt side. 

Jeg så straks at det var en stor grevling som kom løpende, men i samme sekund som jeg oppdaget grevlingen, fikk også de to dyra øye på hverandre, og da bråsnudde de begge. Reven stakk halen mellom beina og styrtet inn i nærmeste skogkratt mens grevlingen satte den lille halestumpen i været, og stakk det raskeste han kunne samme vei som han hadde kommet.

Tilbake ble jeg sittende snytt for både revepels og grevlingskinn, men det var en utrolig opplevelse å se hvor effektiv denne fløyta var og hvor stor respekt disse dyra hadde for hverandre.

Følg vinden

Jeg tror denne beretningen om mine opplevelser taler sitt klare språk om effektiviteten til denne fløyta, og jeg vil oppfordre og råde alle som føler at de har litt ansvar for å forvalte småviltet vårt om å anskaffe seg en peewee.

Det eneste man må tenke på når man skal lokke med fløyta er at man følger med vinden og setter seg mot denne, og husk ingen lyd er feil ute i naturen!

Ønsker alle lykke til med lokkingen og skitt jakt!
 
 
 

Les mer om PeeWee i nettbutikken