Til Sibir
med kunnskap fra Steinkjer

Fv. Marius, Dorthe, Hans og Sverre.

4. august legger Marius Sekse, kjæresten Dorthe Margrethe Møgster og kameratene Hans Kortner Ryen og Sverre Lundemo ut på sitt livs reise. I snaue fire måneder skal de fire livnære seg av jakt og fiske i den sibirske ødemarken.

– Dette er guttedrømmen som går i oppfyllelse, sier Sekse til Fredriksstad Blad.

– Foruten klær og utstyr, kommer vi kun til å ha med oss krydder, ris og tørrmelk. Hensikten er å høste av naturens spiskammer, sier Sekse, som sammen med sine venner skal bo i en primitiv jakthytte i den fraflyttede landsbyen Mirnoye i hjertet av Sibir i fire måneder. Jakt, fiske og fangst vil bli hovedsysselen deres. Samtidig som de skal leve av det naturen kan gi, vil naturen også gi eventyrerne noen av de tøffeste utfordringene de noensinne har opplevd. Mens kulda langsomt fester sitt grep, skal disse fire skaffe mat, takle utfordringene ved å bo sammen under ekstreme forhold, unngå frostskader og få noen vanvittige naturopplevelser.

Flere sponsorer bidrar til at de fire kan realisere sin drømmetur. Blant disse er Jakt og Fangstbua:

- John S. Opdahl sponser oss med diverse utstyr en fangstmann kan trenge i løpet av en høst i Sibir. Samtidig hjelper han oss med det grunnleggende en trenger å kunne om fangst og feller i forkant av ekspedisjonen, forteller eventyrerne på sin nettside.

17. april møttes de alle på Villmarksmessa:

- Gode kontakter ble knyttet, og en sponsor ble dratt i havn. Vi sier velkommen til Jakt og Fangstbua ved John S. Opdahl, og gleder oss til å lære mer om feller og fangst fra en av landets beste innen sitt felt, sier firkløveret.
 

Les mer på ekspedisjonens hjemmeside >>

Les artikkelen i Fredriksstad Blad >>