Bøker 
Ved bestilling: Fyll ut navn, adresse og andre nødvendige opplysninger nederst på denne siden!

 
ADVARSEL
Bør ikke nytes av bilførere
Milene sørover etter Villmarksmessa på Melhus ble litt annerledes enn jeg hadde trodd. Litt sliten, belaget jeg meg på pauser for å strekke beina og fylle lungene flere ganger med luften fra Dovrefjell. 
-Ta med denne så har du noe å høre på, sa John S. før jeg satt meg i bilen. Jakthistoriene i John’s luneforteller stemme rullet gjennom cupèn inne i bilen. Hadde bilspeilet blitt brukt mot meg, ville det sikkert vist øyne som var våte og en munn med måpende åpning. Fiskere med lange armer og los med magisk kraft er velkjent, men med historien om viltkvelden på gamleheimen - da sprakk alt.
Febrilsk kikket jeg meg om et sted å stoppe bilen. Fjesene på gamlingene i historien limte seg fast på netthinnen, mens min egen latter runget inne i bilen. Jeg måtte trykke Stopp på CDen til jeg var så heldig å få svingt inn på en ledig lomme ved veien. Historien fortsatte, mens lattertårene fylte bilen. 
Når det hele var over fylte jeg kaffekoppen og bilen trillet ut på veien igjen med meg inni. En solid slurk kaffe etterfylte kroppens væskebehov. 
Midt oppi et elvejuv i Drivdalen, kom historien om «Oss som leser Ibsen». Jeg har også lest Ibsen, så ørene var spisse. Detaljene er vanligvis viktige fra den karen, så konsentrasjonen fulgte historien.  Som forbyggende tiltak stoppet jeg bilen.
 Hvem kan tvile på at en tviler er i tvil? Om jeg vàr en tviler, ble jeg i tvil om jeg èr en tviler. Historien fra fergeturen mot Ytterøya fikk latteren til å runge inne i juvet, mens tårene rant nedover kinnene. Som store bølger, tenkte jeg, mens blikket gikk mot den vintertørre Driva på nedsiden som lå der klar til å ta imot mengder av vann av alle typer. Hikstlatteren og tårene stilnet etterhvert, uten at jeg hadde skapt noen overhengene fare for isgang med flodbølge for Oppdal`n. Jeg satte på musikk i bilen denne gangen og svingte med største forsiktig på nytt ut på E6. 
Tvileren er ikke lenger i tvil. Å gi seg hen til noe for bare å nyte er herlig, men det kan medføre risiko. Som jeger tenker jeg alltid på sikkerhet. Derfor nytes resten av CD fra godstolen akkompagnert av lyden fra den godsprakende vedovnen. 

Vi snakkes!
Beste hilsen fra Per 
 

Fortsettelse.
Dette passet godt for den eventyrlystne Leonard og med base i Seattle startet eventyret. Etter en Alaska-sesong på en fiskebåt mente han å ha oversikt over hvordan fisket foregikk, og brukte tiden på å skaffe seg venner som kunne hjelpe ham til et liv som skipper på egen skute. Leonard så raskt at et kinesisk mannskap og noen stødige skandinaver var det han trengte, og særlig alliansen med kineserne skulle vise seg å bli gull verdt. Jeg skal ikke røpe for mye av handlingen, men begivenhetene som fulgte gjorde Leonard til den store helten for den tallrike kinesiske befolkningen på vestkysten. Og dramatiske begivenheter var det mange av i Leonards liv!
Et fantastisk fiske og tallrike smuglerlaster med brennevin – en ettertraktet vare under forbudstiden – gjorde Leonard til en meget holden mann. Han realiserte alle sine verdier før krakket i 1929, returnerte til Norge, og slo seg opp som stor skogeier med tilhørende sagbruk i de norsk-svenske grensefjell.
Her levde han isolert, men som en aktet mann, på fjellgodset «Sørgmodigheten» frem til sin død i 1958. Og det er hit nevøen Leonard – også han sjømann med stor utferdstrang - kommer etter å ha fått beskjed om at han er sin onkels enearving. En nevø av samme støpning som sin onkel, og han får seg mange overraskelser i sin onkels storslåtte byggverk langt inne i ødemarken. Onkelens advokat har riktignok fremlagt oversikter som viser en betydelig formue, men «Sørgmodigheten» har langt mer å by på.
Leonard «den yngre» tenker seg bare et kort opphold i Norge, realisere arven og deretter oppfylle en gammel drøm om å slå seg ned i Argentina. Men han blir oppslukt av sin onkels tankegods og planer for sine eiendommer, og Argentina lokker ikke på samme måte som før.
«Arven» er John S. Opdahls første bok om onkel Leonard og hans nevø med samme navn. Heldigvis for oss alle: Han er godt i gang med neste bok i det jeg håper blir en riktig lang serie.
Erling Koldaas    BESTILL .stk. "LEONARD" + frakt 145,- kr

 

Tilleggshefte
til

Håndbok for en pelsjeger

Pris medlem         Kr. 150,-
Pris ikkemedlem   Kr. 200,-

BESTILL .stk. "Tilleggshefte" medlem.
BESTILL .stk. "Tilleggshefte" ikke medlem. 
Håndbok for en pelsjeger 

John sin bok nr. 14 blir helt garantert en suksess – en mengde ny og eldre kunnskap samlet mellom
to permer som alle med interesse for natur, jakt og fangst vil ha stor glede av.
Kjetil Bevanger, NINA

En som starter på bar bakke med fangst og som leser denne boka vil ha spart 10 år med prøving og feiling. Boka er fenomenal.
Hallvard Andersen, 60 år som jeger. Nordagutu Telemark.

Boka er på  428 sider og  er nå i salg.

Pris medl: kr 298,- + porto kr 120,- ved forhåndsbetaling. (Ved oppkrav kr. 194,-)
Pris ikke medl kr 350,- + porto kr 120,- ved forhåndsbetaling. (Ved oppkrav kr. 194,-)

BESTILL .stk. "Håndbok for en pelsjeger" medlem.
BESTILL .stk. "Håndbok for en pelsjeger" ikke medlem.

Pris Kr. 298,- er julepris til medlemmer av Pelsjeger. Etter jul vil prisen på boka til medlemmer komme på Kr. 348,-. Pris ikkemedlemmer kr. 398. etter jul.

Scandinavian Fur Trapper & Hunter's Manual 
 

BESTILL .stk. "Scandinavian Fur Trapper & Hunter's Manual" medlem.
BESTILL .stk. "Scandinavian Fur Trapper & Hunter's Manual" ikke medlem.
 

John S. med ny bok
John S. har nå passert 12 000 lydbøker med sine mer eller mindre sanne jakt og fiske-   fortellinger. Lydbok 7  nettopp ferdig. De ”nye fortellinger” til alle lydbøkene ble samlet i denne boka, sammen med en hel del som ikke passet i  lydbok-sammenheng.

 Boka har fått  tittel ”Fortellingen om ei lita dunkertispe, og nye fortellinger”. Tegner av framsiden var Rolf Aune som tegnet dunkertispen første gang han hørte fortellingen. I boka, som er på 220 sider, er det ca. 30 Weidemannmalerier.
Boka kan bestilles fra Jakt og Fangstbua, og John S. signerer hilsen til deg hvis ønskelig.
Pris kr. 198,-. Porto kr. 85,-

Kritikk.
En herlig samling fortellinger.
John S. på sitt beste.
Erling Koldaas.
Journalist Trønderavisa.
Dette er et Praktverk.
Mr. G.

BESTILL .stk. "Fortellingen om en liten dunkertispe -"I NYTT BEGRENSET OPPLAG I PAPERBACK

Pris kr 198,-

Utgitt 1996. 224 sider. 1 opplag. UTSOLGT
Bestselger om jakt og fangst på gaupe. Boka er tydeligvis solgt til samtlige gaupejegere i Sverige og Norge. Boka fikk fenomenale omtaler, og reineier Jan Persson, som er en av de store gaupefangere i Sverige hevder at denne boka vil berge en del rein. Han hevdet også at boka har en feil. Den kom for seint.!! 
Nå er den, etter utallige oppfordringer, trykket i et begrenset opplag som paperback.

BESTILL .stk. "Gaupejeger-paperback"
NYHET:

BALLADEN OM ULLIN, PRINS AV SKOGENE
2008 Pris kr 198,- + forsendelsesomkostninger


Les omtale i Varden her


Les omtale i Stjørdals-Nytt her

BESTILL .stk. "Balladen om Ullin"John S. Opdahls første bok 
FANGST OG FELLER 1 UTSOLGT.
Nytrykk 2007. Pris kr 198,-
Den første utgaven kom ut i 1988. Boka ble en bestselger, som gikk rett inn på boktoppen i Nord-Trøndelag. Spørsmål om ei  bok om fangst ble av et forlag rettet til fagbladet Villmarksliv, hvor Opdahl den gang hadde en fast spalte om jakthunder, samt egen spalte om fangst. Boka  ble forrige århundrets største bestselger innen rovdyrfangst. Boka ble opptrykket 3 ganger og har nå vært utsolgt i 7-8 år. Det er verdt å merke seg at John S tok en rekke fangstkurs i USA og tok en "Master"  fra Furtakers of Amerika, før  boka ble skrevet. John S. holdt fangstkurs og lysbildeforedrag over hele landet.

BESTILL .stk. "Fangst og feller 1 -paperback"


LISS-JAKOB WEIDEMANN FRA PÅSSÅBYN
Utgitt 2007. 208 sider. Pris kr 350,- + forsendelsesomkostninger

"Jakob Weidemanns søskenbarn, John S. Opdahl har laget et praktverk med malerier, fortellinger og anekdoter fra kunstnerens oppvekst i Steinkjer", skriver Adresseavisen, som slår fast at "Opdahl er en god forteller".

"Ei praktbok", skriver Steinkjer-Avisa. "John Sivert Opdahls 'Liss-Jakob fra Påssåbyn' er kanskje den mest personlige bok som er skrevet om Weidemann ... Boken er blitt en viktig del av Steinkjers historie", skriver avisas journalist Jan Erik Moe. 

Steinkjer-Avisas redaktør Odd Birger Grønli gir følgende attest på lederplass: "Oppi Steinvegen har John Sivert Opdahl sittet kveld etter kveld det siste året og laget noe som også må karakteriseres som et praktverk. Han har skrevet bok om søskenbarnet sitt, Jakob Weidemann. Her gir John S. oss en fantastisk skatt, med bilder, skisser og tegninger nesten ingen har sett før. John S. hadde et helt spesielt forhold til Jakob Weidemann, og den nye boka bærer sterkt preg av det. Gratulerer John Sivert Opdahl. Du har gjort Steinkjer enda rikere".

BESTILL .stk. "Liss-Jakob Weidemann fra Påssåbyn"MEKAL II
Han har solgt bøkene sine i et samlet opplag på 50.000. Og han har høstet til dels strålende anmeldelser i fagblader så vel som i dagspressen.  For to år siden fortalte John Sivert Opdahl historien om gutten Mekal. Nå er fortsettelsen ute på markedet i boka «Mekal II». 

Les omtale i Trønder-Avisa her

BESTILL .stk. "Mekal II" a kr 100,- (medlemmer av Norsk Fangstmann)
BESTILL .stk. "Mekal II" a kr 150,- (andre)


"Jeg kjøpte boka og ble liggende å lese den til klokka 02.00 om natta. Satte klokka på 06.00 og leste den ferdig før jeg dro på villmarksmessa på Lillestrøm. Detter er en av de beste bøker jeg har lest. Boka er fenomenal.  Hjertelig takk, John S."
Magne Landrø

 

DER LANGVINDEN BLÅSER
Utgitt 2004. 224 sider.  Pris kr 150,- 

Utdrag fra Trønder-Avisas anmeldelse:

"Forfatteren John S. Opdahl er ute med sin åttende bok. Den tidligere maskinsjefen, jegeren og fangstmannen har denne gangen skrevet en bok i "forteller-sjangeren". 

.. Boka "Der langvinden blåser" framstår som en blanding av personlige opplevelser og fortellinger fra gamle dager. For jegere, fiskere og friluftsinteresserte har boka stor underholdningsverdi, i tillegg til at den gir rom for ettertanke. Boka er nærmest en oppfølger til "Fortellinger" fra 1990 og "Bakom Åsene" fra 1994. 

.. Første del av boka er viet hovedfortellingen i boka som har fått navnet "Mekal". Historien handler om en ung gutt og hans opplevelser knyttet til jakt og fangst. Fortellingen gir rom for ettertanke, og det er lett å bli revet med følelsesmessig i fortellingen om Mekal. Hovedfortellingen legger beslag på 117 sider av bokas totale 219 sider. På de resterende 100 sidene får leserne presentert 15 mindre fortellinger fra både gammel og nyere tid. En del av historiene er selvopplevd av forfatteren.

.. For dem som fortsatt ikke har oppdaget John S. Opdahl sin fortellerkunst, er boka et godt alternativ til julegave. Den vil utvilsomt gå rett hjem til mange jegere og fiskere, og fortjener en absolutt en "femmer" for sin store underholdningsverdi."

Les utdrag fra boka her

BESTILL .stk. "Der Langvinden blåser"


MIN AUTOTRAPLINE ETTER MÅR            UTSOLGT En del fra min autotrapline kommer i 
                                                                                                                            Håndbok for en Pelsjeger.
1991 i 4 opplag. Pris 110.
Hefte på 82 sider. Forhåndsbestilt av 1000 mårfangere før det  gikk i trykken. 

BESTILL .stk. "Min autotrapline etter mår"


JAKT, FISKE OG FANGSTJOURNALEN 
i samarbeid med E. Koldaas utgitt 1992. 1 opplag. Pris 399.    UTSOLGT

BESTILL.stk. "Jakt, fiske og fangstjournalen"


HVA DE GAMLE FANGSTMENN FORTALTE
(Fangst og Feller 2.) Utgitt 1993. 2 opplag.
Pris kr 198,- for medlemmer, kr 250,- for ikke-medlemmer
Boka er rikt illustrert med fotos og tegninger, og er en oppfølger av FF1(Fangst og Feller.)

BESTILL.stk. "Hva de gamle fangstmenn fortalte"


BAKOM ÅSENE
Fortellinger 2. Utgitt 1994. 2 opplag. Pris kr 150,-
Noen av John S. beste fortellinger fra der langvinden blåser. Meget god mottakelse. Nesten utsolgt. 

BESTILL .stk. "Bakom åsene"


LEVENDEFANGST
Utgitt 2001. 80 sider.  Pris ikkemedlem kr 248,- Medlemspris Kr 198,-
En ABC for levendefangst av små og store rovdyr. Fotos viser  bygging av rev, grevling og gaupebås av Värmlandske tunnellfelle. Denne  ble satt opp på 2 timer med 5 tommers materialer og ble bygget i Jamtland i Sverige av Jan Persson og Bengt Bixo. 
Nøyaktig utførelse finnes i dette heftet samt opplæring av de beste gilder teknikker fra gammel og ny tid.  John S. Opdahl brukte 4 år på å skrive dette heftet som er på 80 sider.
Heftet har fått enorm god kritikk. 

BESTILL .stk. "Levendefangst" (ikkemedlem)
BESTILL .stk. "Levendefangst"(medlem)


Navn:

Medlem i Norsk Fangstmann
Betaler forskudd
Ønsker oppkrav

Mobiltlf.

E-postadresse:

Adresse

Poststed:

Beskjeder/kommentarer: